En kake som minner om vår friske og fyldige acai bowl.
Denne kaken er proppfull av antioksidanter, sunt fett, fiber og vitaminer. Nyt den til frokost, snacks eller dessert.
Dette trenger du til bunnen
3 dl macadamianøtter, mandler eller annen type nøtter
10-15 saftige dadler
En klype salt
Dette trenger du til bærkremen
3 dl cashewnøtter, bløtlagte*
2 dl kokoskrem
5 saftige dadler
1 dl acai, tint
1 dl blåbær, tinte eller ferske
1 dl bringebær, tinte eller ferske
5 ss lønnesirup, honning, agave eller annen søtning
1,5 dl kokosolje smeltet
1/2 ts vaniljepulver
En liten klype salt
Slik lager du bunnen
Kjør de tørre ingrediensene i en foodprosessor på lav hastighet. Tilsett dadlene sakte til deigen er fast og saftig. Trykk deigen i bunnen av ønsket kakeform (kledd, hvis ikke silikon). Vi pleier å bruke en rund form, på 18-20 cm.
Slik lager du bærkremen
Plasser alle de romtempererte ingrediensene i foodprosessoren eller blender. Unngå helst å ha så mye av vannet til bærene med. Kjør til den er helt blank og jevn. Hell over bunnen og sett til avkjøling i kjøleskap eller fryser til den stivner. Vil du ha en annen smak? Bytt bær eller frukt etter ønske. En blanding er også veldig godt.
*Cashewnøtter: Bløtlegg i 20 minutter eller mer i varmt vann.