Hjemmelaget iskrem

av Oslo Raw

Sjokoladeiskrem, smoothie-saftis, fyldig snickers-is og banoffee-softis.

 

Vi nyter iskrem så ofte vi kan med friske frukter, bær, sjokolade og andre godsaker. Her har du oppskrifter på noen favoritter som er enkle å lage hjemme og som faller i smak til liten og stor. Vi har også iskrem i kafeene og i nettbutikken om du vil klikke hjem deilig iskrem til kosekvelden eller festen.

 

Sjokoladeiskrem – softis og på pinne

4 dl kokoskrem

4 ss kakaopulver

4 ss lønnesirup

4 saftige dadler

Litt vaniljepulver

En klype salt

Sjokoladetrekk til is på pinne:

1 dl kokosolje

3 ss kakao

3 ss lønnesirup

En klype salt

Tips! Du kan også bare smelte din favorittsjokoladeplate og dyppe isen i den.

Kjør alt til iskremen i en blender til en jevn saus. Hell over i isbitformer og sett i frys. Vent minst 8 timer. Kjør bitene i en blender eller foodprosessor. Rør gjerne inn hakket sjokolade for ekstra krønsj. Nytes med en gang.

Du kan også lage sjokoladeisen på pinne, da kjører du alt i en blender til en jevn saus og fordeler over i ispinneformer, gjerne i silikon. Frys helt, og dypp deretter i sjokoladetrekk og hakkede nøtter.

 

Smoothie-saftis

3 dl tinte eller friske jordbær og bringebær, ca. 300 g

1 moden banan

5 saftige dadler

2 ss honning

2 ss smeltet kokosolje

Kjør alt i en blender til en jevn saus og fordel over i ispinneformer, gjerne i silikon. Sett i frys, og nyt når stivnet helt.

Fyldig snickers-is

2 modne bananer

2 dl kokoskrem

3-4 ss lønnesirup

300 g peanøttsmør, saltet og crunchy

5 dadler, hakkede

2 dl saltede peanøtter, hakkede

Ha alle ingrediensene, bortsett fra hakkede peanøtter og dadler, i en blender eller foodprosessor og kjør til alt er blandet godt. Rør inn hakkede dadler og peanøtter til slutt. Hell iskremen i en brødform eller en boks, og sett den i fryseren. Du kan også kjøle ned iskremen i en iskremmaskin.

Tips. Lag en softis-variant og bytt ut ferske bananer med tre fryste bananer i biter. Da kan du nyte iskremen med én gang!

 

 

Banoffee-softis

4 modne bananer, fryst i biter, ca. 300 g

1-2 dl kald kokoskrem eller fløte

2 ss honning

1-2 ss kokossukker 

1/2 ts vaniljepulver

Karamellsaus:

4 ss lønnesirup

4 saftige dadler

En liten klype salt

Litt varmt vann eller valgfri melk

Ha alle ingrediensene til softisen i en blender eller foodprosessor og kjør til en jevn krem. Hell over i en boks og sett i frys mens du lager karamellsausen. Kjør alt i blenderen eller foodprosessoren til en jevn saus og rør inn i softisen. Nytes med en gang.

 

 

Relaterte innlegg

Lunsjmuffins

Saftige og næringsrike muffins til frokost, lunsj eller som snack.

Skroll til toppen