Denne vil vi lage i helgen.
Brownie:
2 søtpoteter (ca. 600-800g)
2 dl mandelsmør, cashewsmør eller annet
5 ss lønnesirup, honning eller 7 saftige dadler
2 ss kokosolje
3 dl havremel eller mandelmel
5-10 ss kakaomiks (velg styrke selv)
4 ss kokossukker
1.5 ts bakepulver
1 ts salt
Glasur:
2 ss kokosolje
2-3 ss lønnesirup
2-3 ss kakaopulver
3 ss mandelsmør
Browniesen er kjempegod uten glasur også, velg selv hva du har lyst på og tid til.
Lag brownies: Forvarm stekeovnen til 180 °C. Skrell søtpotet, skjær i biter og kjør i en foodprosessor til de er helt finkuttet. Tilsett resten av ingrediensene, og kjør til alt er godt blandet. Fordel deigen i en form dekket med bakepapir, ca. 20×20 cm. Stek i ovnen i ca. en time.
Lag glasuren: Smelt kokosoljen i vannbad, og rør inn resten av ingrediensene til en smidig glasur. Oppbevar glasuren i kjøleskap til muffinsene er helt avkjølte. Fordel glasuren på den avkjølte browniesen og nyt!