Søtpotetbrownie

av Oslo Raw

Denne vil vi lage i helgen.

 

Brownie:

2 søtpoteter (ca. 600-800g)

2 dl mandelsmør, cashewsmør eller annet

5 ss lønnesirup, honning eller 7 saftige dadler

2 ss kokosolje

3 dl havremel eller mandelmel

5-10 ss kakaomiks (velg styrke selv)

4 ss kokossukker

1.5 ts bakepulver

1 ts salt

 

Glasur:

2 ss kokosolje

2-3 ss lønnesirup

2-3 ss kakaopulver

3 ss mandelsmør

Browniesen er kjempegod uten glasur også, velg selv hva du har lyst på og tid til.

Lag brownies: Forvarm stekeovnen til 180 °C. Skrell søtpotet, skjær i biter og kjør i en foodprosessor til de er helt finkuttet. Tilsett resten av ingrediensene, og kjør til alt er godt blandet. Fordel deigen i en form dekket med bakepapir, ca. 20×20 cm. Stek i ovnen i ca. en time.

Lag glasuren: Smelt kokosoljen i vannbad, og rør inn resten av ingrediensene til en smidig glasur. Oppbevar glasuren i kjøleskap til muffinsene er helt avkjølte. Fordel glasuren på den avkjølte browniesen og nyt!

 

Relaterte innlegg

Lunsjmuffins

Saftige og næringsrike muffins til frokost, lunsj eller som snack.

Skroll til toppen