Inspirert av vår hjemmelagde mangokokosyoghurt.
Siden vi åpnet Oslo Raw for snart åtte år siden har vi hatt coyo, vår hjemmelagde kokosyoghurt med mango, på menyen. Denne er fortsatt en bestselger og derfor tenkte vi: «hvorfor ikke lage en kake med denne fyldige, næringsrike yoghurten?».
Bunn:
3 dl valnøtter
10-15 saftige dadler
En klype salt
Krem:
3 dl cashewnøtter, bløtlagte*
4 dl coyo (eller 2 dl tint/fersk mango og 2 dl kokosyoghurt eller kokoskrem)
1-2 ss sitronsaft
1,5 dl kokosolje, smeltet
4 ss agave, honning eller lønnesirup
En klype salt
Tips! Bytt ut kokosyoghurt og mango med vår hjemmelagde kokosmangoyohgurt. Den får du kjøpt i kafeene våre og på osloraw.no!
Bunn: Kjør nøttene og salt i en foodprosessor på lav hastighet. Tilsett dadlene sakte til deigen er fast og saftig. Trykk deigen i bunnen av ønsket kakeform (kledd, hvis ikke silikon). Vi pleier å bruke en rund form, på 18-20 cm.
Mangokrem:
Plasser alle de romtempererte ingrediensene i foodprosessoren eller blender. Kjør til den er helt blank og jevn. Hell over bunnen og sett til avkjøling i kjøleskap eller fryser til den stivner.
*Cashewnøtter: Bløtlegg i 20 minutter eller mer i varmt vann.