Om du er en matcha-elsker som oss, bør du teste ut denne pastellgrønne matcha latte-ostekaken.
Bunn:
3 dl valnøtter
10-15 saftige dadler
En klype salt
Matchakrem:
1-3 ts matchapulver, velg styrke selv
3 dl cashewnøtter, bløtlagt*
2 dl kokoskrem
1 dl kokosolje, smeltet
1 ss sitronsaft
5 ss agavesirup, honning, lønnesirup eller en miks
En klype salt
Bunn:
Kjør de tørre ingrediensene i en foodprosessor på lav hastighet. Tilsett dadlene sakte til deigen er fast og saftig. Trykk deigen i bunnen av ønsket kakeform (kledd, hvis ikke silikon). Vi pleier å bruke en rund form, på 18-20 cm.
Matchakrem:
Plasser alle de romtempererte ingrediensene i foodprosessoren eller blender. Kjør til den er helt blank og jevn. Hell over bunnen og sett til avkjøling i kjøleskap eller fryser til den stivner. Vil du ha en annen smak? Bytt bær eller frukt etter ønske. En blanding er også deilig.
*Cashewnøtter: Bløtlegg i 20 minutter eller mer i varmt vann.