Matcha latte cheesecake

av Oslo Raw

Om du er en matcha-elsker som oss, bør du teste ut denne pastellgrønne matcha latte-ostekaken.

 

 

Bunn:

3 dl valnøtter

10-15 saftige dadler

En klype salt

Matchakrem:

1-3 ts matchapulver, velg styrke selv

3 dl cashewnøtter, bløtlagt*

2 dl kokoskrem

1 dl kokosolje, smeltet

1 ss sitronsaft

5 ss agavesirup, honning, lønnesirup eller en miks

En klype salt

Bunn:

Kjør de tørre ingrediensene i en foodprosessor på lav hastighet. Tilsett dadlene sakte til deigen er fast og saftig. Trykk deigen i bunnen av ønsket kakeform (kledd, hvis ikke silikon). Vi pleier å bruke en rund form, på 18-20 cm.

Matchakrem:

Plasser alle de romtempererte ingrediensene i foodprosessoren eller blender. Kjør til den er helt blank og jevn. Hell over bunnen og sett til avkjøling i kjøleskap eller fryser til den stivner. Vil du ha en annen smak? Bytt bær eller frukt etter ønske. En blanding er også deilig.

*Cashewnøtter: Bløtlegg i 20 minutter eller mer i varmt vann.

 

Relaterte innlegg

Lunsjmuffins

Saftige og næringsrike muffins til frokost, lunsj eller som snack.

Skroll til toppen