Lunsjmuffins

av Oslo Raw

Saftige og næringsrike muffins til frokost, lunsj eller som snack.

 

Vi har alltid med oss  noe godt på farten, og disse gir god energi og påfyll til dagen. De er enkle å lage i en travel hverdag eller når du vil kose deg i helgen.

 

Dette trenger du:

2 ss knuste linfrø (+ 4 ss vann) eller 2 egg

1 moden banan

4 ss lønnesirup eller honning

1 ss eplesidereddik

4 ss eplemos eller finrevet eple

2 ss smeltet kokosolje, smør eller olivenolje 

2 ss potetmel

1/2 ts salt

1,5 ts bakepulver

1 ts kanel

3 ss kokossukker

2 dl mandelmel, havremel eller glutenfri lys melblanding

2 dl lettkokte havregryn

2 medium gulrøtter, revet

En håndfull valnøtter til topping.

Slik gjør du:

Miks knuste linfrø og vann og la stå et par minutter, eller ha to egg over i en bakebolle. Forvarm ovnen på 180 C. Miks inn most banan, eddik, sirup, salt og olje i bollen til godt blandet. Bland inn resten av ingrediensene til du har en god deig. Fordel på 6-8 muffinsformer og topp med knuste valnøtter. Stek i ovnen 35-40 min. La stå i formen i ti minutter før de avkjøles på en rist. Oppbevar i en boks eller pose i romtemperatur eller i kjøl.

 

Relaterte innlegg

Lunsjmuffins

Saftige og næringsrike muffins til frokost, lunsj eller som snack.

Skroll til toppen