Bringebærkrem-kake

av Oslo Raw

Denne knæsj rosa kaken er en stor favoritt på kafémenyen vår.

 

 

Bunn:

2 dl kokosmasse eller havre

1 dl mandler (eller mer kokos eller havre)

10-15 saftige dadler

En liten klype salt

Bærkrem:

5 dl tinte eller friske bringebær

2 dl cashewnøtter, bløtlagt*

1,5 dl smeltet kokosolje

3-5 ss agave, lønnesirup eller honning

5 saftige dadler

½ ts vaniljepulver

En liten klype salt

Bunn: Kjør de tørre ingrediensene i en foodprosessor på lav

hastighet. Tilsett dadlene sakte til deigen er fast og saftig.

Trykk deigen i bunnen av ønsket kakeform (kledd, hvis ikke

silikon). Vi pleier å bruke en rund form, på 18-20 cm.

Bærkrem: Plasser alle de romtempererte ingrediensene i

foodprosessoren eller blender. Kjør til den er helt blank og

jevn. Hell over bunnen og sett til avkjøling i kjøleskap eller

fryser til den stivner.

*Cashewnøtter: Bløtlegg i 20 minutter eller mer i varmt vann, og skyll godt.

Tips! Tilsett bringebær- eller rødbetepulver i kremen for mer

farge og smak.

 

Relaterte innlegg

Lunsjmuffins

Saftige og næringsrike muffins til frokost, lunsj eller som snack.

Skroll til toppen