Denne knæsj rosa kaken er en stor favoritt på kafémenyen vår.
Bunn:
2 dl kokosmasse eller havre
1 dl mandler (eller mer kokos eller havre)
10-15 saftige dadler
En liten klype salt
Bærkrem:
5 dl tinte eller friske bringebær
2 dl cashewnøtter, bløtlagt*
1,5 dl smeltet kokosolje
3-5 ss agave, lønnesirup eller honning
5 saftige dadler
½ ts vaniljepulver
En liten klype salt
Bunn: Kjør de tørre ingrediensene i en foodprosessor på lav
hastighet. Tilsett dadlene sakte til deigen er fast og saftig.
Trykk deigen i bunnen av ønsket kakeform (kledd, hvis ikke
silikon). Vi pleier å bruke en rund form, på 18-20 cm.
Bærkrem: Plasser alle de romtempererte ingrediensene i
foodprosessoren eller blender. Kjør til den er helt blank og
jevn. Hell over bunnen og sett til avkjøling i kjøleskap eller
fryser til den stivner.
*Cashewnøtter: Bløtlegg i 20 minutter eller mer i varmt vann, og skyll godt.
Tips! Tilsett bringebær- eller rødbetepulver i kremen for mer
farge og smak.