Vil du selv hente varen eller få levert innen kort tid? Eller vil du sende som gave? Ring oss på 413 44 470 så hjelper vi deg. Gjelder ikke mat og catering.

Detox og omstart – skru av

av Oslo Raw

Noe av det viktigste vi gir oss selv er litt tid til egenomsorg

 

Detox trenger absolutt ikke å bety strenge juicekurer eller faste, noe som kan ha flere negative konsekvenser for både kropp og sinn enn positive. Istedenfor å kutte ut, er det heller viktig å få i seg nok kalorier, protein, næringsstoffer og fibre.

Vi liker å finne den lekreste måten å få kroppen til å rense opp og nullstille systemet, men det er ikke gjennom faste eller hardt arbeid. Vi tror på å gi kroppen det den trenger for å fungere best selv.

Slik gir vi kroppen en detox med gode vaner:

💋 Hvile. Når vi skifter over til det parasympatiske nervesystemet gir vi kroppen mulighet til å heles. Slår vi ikke på rest and digest, vil vi ikke kunne rydde opp, men heller produsere mer stresshormoner og øke de negative prosessene. Det betyr ikke at vi skal unngå stress (for det er umulig), men heller balansere ut kortisolet med nok oxytocin gjennom hygge, nærvær og selvpleie.

💋 Spise nok mat. Vi deler ukentlig oppskrifter på Instagram (@osloraw) som du kan teste ut på kjøkkenet hjemme. Nylig delte vi oppskrift på et fermentert bokhvetebrød som er supert både til frokost, lunsj eller kvelds – gjerne rist brødet og topp det med smør og honning.

💋 Bevegelse. Vi foretrekker å bevege kroppen gjennom turer (gjerne med varm kakao i koppen), pilates og yoga. Sjekk ut Yoga with Adriene og Bailey Brown.

💋 Tørrbørste. Våre favoritter er Dr. Barbara Sturm, Ecotools og Anaé.

💋 Lymfemassasje.

💋 Svette. Vi er fan av sauna fra Radiant Health, som blant annet bidrar til økt sirkulasjon, økt forbrenning, bedre hudkvalitet og bedre søvn.

💋 Kill, bind, sweat-metoden til Dr. Jess.

💋 Drikke detox-urtete. Slik lager du det: tilsett ønsket mengde urter (for eksempel brennesle, løvetann eller bringebærblad) i et syltetøyglass eller noe annet som tåler varme, fyll opp glasset med kokende vann, skru på lokket og la trekke i 4-10 timer eller over natten. Så siler du av, fyller en kopp og oppbevarer resten i kjøleskapet i opptil to dager.

Relaterte innlegg

Skroll til toppen