En næringsrik og supergod grøt til hele familien.
Passer godt til frokost og lunsj, men er også perfekt til matpakken. Hirse er en av de mest næringsrike grynene med høyt innhold av fiber, protein, magnesium, jern, kalsium, B-vitaminer og mye mer. En fyldig grøt som lover kos og hygge, og godt med energi til hele dagen.
3 porsjoner
2 dl hel hirse
3-4 dl vann
5-7 dl kokosmelk eller annen melk
1-3 ss lønnesirup
1/2 ts kanel
Topping: granola, nøttesmør, kokossukker, kanel, banan, bær, eplebiter, smør, kokosolje eller annet.
For økt næringsopptak, bedre fordøyelse og smak, bløtlegg hirsen over natten i vann og en dæsj eplesidereddik og litt salt. Skyll før du lager grøten dagen etter.
Lag grøten:
Skyll hirsen, ha over i en kjele med 3 dl vann, salt og kok på svak varme til vannet nesten er kokt inn. Spe på med melk og kok videre til en fyldig og jevn grøt (ca. 20 min). Rør inn lønnesirup og kanel. Server med ønsket topping, se forslag.
Tips: Bløtlegg frø og nøtter i vann og salt over natten, skyll og rør inn i grøten ved servering for ekstra protein, fiber og næring. Oppbevar grøten i kjøleskap i opptil 4 dager. Grøten vil hardne i kjøl, så rør inn mer melk når du varmer opp igjen.