Vaflene vi selger i kafeene kan også lages hjemme.
…og du kan gjerne tilsette ekstra ingredienser i vaffelrøren for en skikkelig mettende lunsj og en boost som varer frem til middag.
Dette trenger du:
2 dl mandel-, havre-, eller bokhvetemel
1 ss fiberhusk eller potetmel
1 ts bakepulver
½ ts salt
3 dl valgfri melk
2 egg (kan erstattes med 2 ss knuste linfrø mikset i ½ dl vann)
1-2 modne bananer eller 1-2 ss honning, lønnesirup eller annen søtning (søtning kan sløyfes om du vil ha en saltere variant)
For ekstra boost i vaffelrøren, velg en eller flere av dine favoritter!
1 liten squash, revet
1 stor gulrot, revet
4-5 ss cottage cheese
1 dl revet parmesan eller 2 ss næringsgjær
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene, og gjerne la det stå litt før du steker i smør i et vaffeljern, eller som pannekaker. Topp med det du måtte ønske, for eksempel cottage cheese, avokado, salatblader og bjørnebær.