Vi vil gjerne dele en oppgradert oppskrift på vår Raw Chocolate Hazelnut Cream Cake, med KETO-alternativer også!
Det er en bestselger på kafeene våre, eller så du kan kjøpe den i nettbutikken vår. Her er oppskriften og noen grunner til hvorfor vi elsker rå kakao:
… rå sjokolade for bedre humør, et sunt hjerte, glødende hud, anti-inflammatoriske fordeler, tarmhelbredelse med prebiotika, anti-aldring, bedre kognitiv funksjon og mer til.
Raw Chocolate Hazelnut Cream Cake
Base:
3 dl pekannøtter
2 dl kakaopulver
2 ss kokossukker
1 ts macapulver
15-20 ferske dadler
1⁄2 ts himalayasalt
Sjokoladekrem:
4 dl kokoskrem
2 dl hasselnøttsmør, eller annet som tahini, cashew eller mandelsmør
4-5 dl kakaopulver
1-2 ss kokossukker
3-5 ferske dadler
1,5 dl smelted kokosolje
3-5 ss lønnesirup
1 ts vaniljepulver
1/2 ts macapulver
1 ts himalaya salt
Bunn: Tilsett alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en klissete deig. Legg til flere dadler hvis det ikke henger sammen. Trykk bunnen i bunnen av ønsket kakeform (foret, hvis ikke silikon). Jeg brukte en rund boks på 18 cm.
Sjokoladekrem: Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til den er jevn. For mer eller mindre søtt og intens, juster målene etter preferanse.
Hell over bunnen og sett til frysing.
Tin i kjøleskap og nyt med kaffe eller te.
KETO: bytt sukkeret i skorpen med en blanding av erytritol, xylitol og stevia. Tilsett også vaniljepulver hvis du vil. Munkefrukt fungerer også utmerket. Tilsett nøttesmør i stedet for dadler for å gjøre den saftig.
For kremen, bytt sirup, sukker og dadler med rennende nøttesmør og ditt valg av erytritol, xylitol eller stevia.